La Garriga acull famílies que busquen asil polític

Última revisió 17-01-2020 14:22
17/01/2020

Una quinzena de famílies que han sol·licitat protecció internacional s’allotjaran, durant un mínim de tres mesos, a una casa del centre de la Garriga.

La gran majoria d’aquestes famílies procedeixen de Veneçuela, tot i que també n’hi ha de Geòrgia, Sèrbia o Síria.

El dret d'asil ofereix protecció internacional a persones, les vides, llibertats o drets fonamentals de les quals es considera que són objecte de persecució o violència, o es troben amenaçades, al seu país d’origen (i de vegades, també a tercers països).

El procediment d’acollida d’aquestes persones es fa a través d’un programa específic de la Creu Roja, que financen el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea. I és dins d’aquest programa que s’ha habilitat la casa de la Garriga  ̶  que gestionarà l’entitat Sociohabitatge ̶  com un dels espais de primera atenció, acollida, allotjament i manutenció de les famílies.

La casa acollirà 33 persones adultes (14 homes i 19 dones), que compten amb formació i disposen del permís de treball. També hi haurà 17 criatures d’edats diverses, que s’escolaritzaran a les escoles públiques del municipi. Des de l’Ajuntament, es facilitaran tots els recursos necessaris per garantir la seva integració.

Des del Servei Local d’Ocupació s’ha col·laborat amb el futur centre d’acollida en la selecció del personal que hi treballarà, i s’han pogut contractar 5 veïnes i 2 veïns per a les feines que s’hi desenvoluparan. A la casa hi treballaran integradores i integradors socials (5), cuineres (2) i tècnics de manteniment (2). També hi haurà la figura d’una coordinadora, que serà qui s’ocuparà de gestionar l’equipament i farà d’enllaç amb l’Ajuntament i qualsevol persona o entitat que vulgui contactar amb el centre.

Les persones que vindran a la Garriga es troben en una fase de primera acollida  i estan pendents de rebre un destí definitiu per part del Ministeri. La seva estada al poble serà, per tant, temporal.

 

Menjador de la casa
Menjador de la casa