La biblioteca et porta a l'òpera

Última revisió 18-02-2022 13:21
21/02/2022

Aquest dilluns s'obren les inscripcions per assistir, el dia 11 d'abril, al Liceu, per veure Le nozze di Figaro, a un preu especial.

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu presenten una nova edició de LiceuBIB, un projecte de col·laboració que porta a les biblioteques clubs de lectura al voltant de l’òpera, amb l’objectiu de difondre  i promoure la cultura literària i operística.

La Biblioteca de la Garriga us proposa gaudir de l’òpera i per això us convida a participar a dues activitats: d'una banda, dimecres 9 de març, a les 19.30 hores, es farà una xerrada sobre l’òpera Le nozze de Figaro, de W.A. Mozart. Anirà a càrrec de Pol Avinyó, l’especialista en òpera del Gran Teatre del Liceu, Es tracta d'un acte obert a tothom fins a completar l’aforament.

D'altra banda, dilluns 11 d'abril, de 16.30 a 23.45 hores aproximadament, es farà una sortida al Gran Teatre del Liceu per veure aquesta òpera. Les reserves i pagaments es poden formalitzar a partir d'aquest dilluns 21 de febrer. El preu especial LiceuBIB és de 85 €. La data límit d'inscripció és el dia 5 de març (o fins exhaurir places).

Considerada una òpera polèmica, Le nozze di Figaro s’inspira en una obra de teatre prohibida, a partir de la qual el geni de Mozart va composar una obra magistral i profundament psicològica. La història s'ambienta a Sevilla, durant la segona meitat del segle XVIII, i ens situa en un «dia boig» al palau del comte d'Almaviva, amb una trama trepidant entre nobles i servents i de crítica de la societat de l’Antic Règim.

Més informació:

  • Sortida en autobús: 16.30 hores des de la plaça del Silenci (es prega màxima puntualitat).
  • Arribada al Liceu a les 17.30 hores (hora aproximada).
  • Funció a les 19 hores. Aconsellem entrar amb 15 minuts d’antelació com a mínim.
  • Durada total aproximada de l’òpera: 3h 40m.
  • Tornada en autobús des de la porta del Liceu: uns 15 minuts després de finalitzar l’obra (es prega màxima puntualitat).
  • Arribada aproximada a la Garriga a les 23:45 hores.