Jornada popular de neteja dels marges del riu Congost

Última revisió 19-11-2013 14:38
19/11/2013

L’Ajuntament de la Garriga organitza el proper 24 de novembre una jornada popular per netejar els marges del riu Congost. L’activitat s’emmarca dins el projecte de neteja del riu i la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que té l’objectiu de donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa.
La jornada de neteja vol ser una proposta oberta a tothom i començarà a les 9.30 hores des del pont de ferro que hi al costat del pont del carrer de la Doma (proper al Centre de Visitants).

Les persones participants s’organitzaran en grups de vuit integrants i, per poder fer un triatge correcte dels residus que es recullin, es repartiran 4 bosses de ràfia per grup. Així, els envasos lleugers es dipositaran dins d’una una bossa, i els papers, les robes i les altres deixalles aniran en bosses a part.

Les persones assistents gaudiran d’un piscolabis i per això es demana que es facin inscripcions prèvies a través del correu mambient@ajlagarriga.cat o trucant a l’Àrea de Medi Ambient (93 860 52 91). Es recomana venir a la jornada amb guants propis i calçat de muntanya reforçat per caminar per terreny irregular.

Iniciativa “Deixallibres”

També dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s’organitza l’activitat Deixallibres a la xarxa de deixalleries comarcals, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil. Amb aquesta iniciativa, promoguda pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, es convida tothom a reutilitzar llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions i donar-los una nova vida perquè puguin tornar a ser llegits.

Més informació a www.arc.cat/setmanaprevencio.