Inici de la campanya de poda tardor-hivern 2022

Última revisió 05-12-2022 14:23
02/12/2022

A principis d'aquest mes de desembre ha començat la campanya de poda, que forma part del Programa de gestió sostenible del verd urbà de la Garriga.

La campanya de poda tardor-hivern passarà per una trentena de carrers. Trobareu el llistat en el document adjunt.

Com en els darrers anys, les esporgues han deixat de ser majoritàriament brocades (nomès en les moreres que ho necesiten) i serán de seguretat i reformació en la majoria dels casos. D'aquest manera, s'eviten problemes de salubritat, com en les moreres, o de seguretat, en arbres amb branques en mal estat que puguin caure.

Aquest criteri conservador permet obtenir arbres de port natural que, en el cas dels til·lers, per exemple, es trasllada amb florides molt espectaculars.

Durant la campanya de tardor-hivern, també s’aprofita per repassar branques en mal estat de carrers com el Passeig o arbres del gènere mèlia, que són exemplars de gran port que es troben en carrers petits.

Aquest tipus d’esporga implica que els arbres poden fer el seu cicle natural, perdent la fulla quan pertoca i, per tant podent absorbir els nutrients que les fulles els donen abans de caure.

Quan arriba la primavera i els arbres tornen a brotar, és aleshores quan es poden fer les esporgues en verd; sobretot en arbres com els àcers que solen fer brotades molt vigoroses i això podria provocar problemes si, en carrers estrets, toquen façanes o semàfors.