Es recull el fons fotogràfic i documental de la Sati

Última revisió 18-12-2015 11:27
18/12/2015

Tècniques de l'Arxiu municipal van recollir el fons fotogràfic i documental que quedava de l'empresa tèxtil Sati el passat 12 de desembre.

El fons, que inclou documentació històrica de l’empresa i més d'un miler de fotografies de desfilades, visites institucionals i inauguracions, serà classificat i tractat en els propers anys per finalment poder posar-lo a l’abast de la ciutadania i fer-ne una exposició.

Sati va obrir les seves portes l'any 1961. Es dedicà inicialment al camp del tissatge i els teixits tècnics, produint teixits industrials i també per a la llar. El 1968 es va obrir als mercats internacionals, i al llarg dels anys va aconseguir ser present a 50 països, amb 14.000 punts de venda.

Les instal·lacions de l’antiga Sati a la Garriga estan tancades des del mes d’agost passat quan l’única de les societats que es manté operativa actualment, Sati Envirotech va traslladar les activitats a Caldes. Des del 2011, l'empresa havia entrat en concurs de creditors i el 2013 va fer suspensió de pagaments.

Fons fotogràfic de la Sati
Fons fotogràfic de la Sati