El Pressupost Participatiu del 2023 augmenta en 50.000 €

Última revisió 18-01-2023 11:14
19/01/2023

La nova edició del Pressupost Participatiu, que comptarà amb 250.000 €, arrencarà el 8 de febrer amb una sessió participativa.

El Pressupost Participatiu de la Garriga del 2023 començarà dimecres 8 de febrer, amb una sessió participativa a Can Luna. Serà a les 19 hores i, a banda de fer un sopar participatiu per fer propostes de millora pel municipi, es parlarà de com funcionarà el procés aquest any, de l’estat d’execució de les propostes anteriors, i de l’augment de pressupost.

I és que, enguany, el Pressupost Participatiu presenta algunes novetats. En primer lloc, la partida destinada a aquesta eina de participació ciutadana augmenta fins als 250.000 €. A més, canvia de dates i es realitzarà íntegrament durant l’any 2023.

La fase de recollida de propostes es durà a terme entre el 13 de febrer i el 5 de març. Els mesos d’abril i juny serviran per realitzar la validació tècnica de les propostes rebudes. Durant el mes de juliol o setembre, es convocarà el taller TOP 10 per tal d’escollir les propostes finalistes, i al novembre, es durà a terme la votació final.

La mecànica i filosofia del Pressupost Participatiu

Aquest és un procés en que la ciutadania identifica necessitats, proposa solucions i decideix el destí d’una quantitat significativa del capítol d’inversions. Per tant, participar-hi és una manera de fer política, de transformar la realitat, de solucionar problemes i de dir-li a l’Ajuntament quines són les coses que la ciutadania considera que són importants.

Des de l'Ajuntament s'explica que "aquesta és la grandesa del procés: fer política entre totes i tots”.