El PFI, una oportunitat per a l'alumnat sense ESO

Última revisió 26-06-2018 10:49
26/06/2018

L’Escola Municipal d’Ensenyament (EME) treballa des de fa anys perquè cap jove del municipi es quedi fora del sistema educatiu.

Per aquest motiu es va crear el Pla de Formació i Inserció (PFI) de fusta i moble que permet a joves sense la titulació acadèmica bàsica (sense l'ESO), obtenir una preparació professional inicial que millori les seves possibilitats d’incorporació al món laboral i que permet a més la reincorporació al món educatiu facilitant l’accés a cicles formatius de grau mig.

Enguany una desena de nois i noies han realitzat el curs, del qual se'n va realitzar la cloenda el passat 20 de juny. Durant l'acte, es va posar èmfasi en que "encara que no s'hagi superat l'ESO, hi ha camins, altres maneres de seguir estudiant, i aprenent". Una mostra és el cas de Gerard Casas que ha fet les pràctiques aquest curs a l'empresa garriguenca Stil Ricart. L'experiència li ha servit per veure que el món de la fusta i el moble és un sector on pot demostrar la seva vàlua i que li ha donat confiança per seguir estudiant en un futur, un cicle de grau mig.

PFI
PFI

Enllaços