El Patronat permet conciliar oci i vida familiar

Última revisió 24-05-2022 14:44
25/05/2022

Fa sis anys que el Teatre de la Garriga – El Patronat ofereix activitats complementàries per a infants que es desenvolupen mentre les persones adultes gaudeixen dels espectacles.

Conciliar la vida familiar amb la feina no és fàcil. Però, sovint, tampoc és fàcil poder gaudir de determinades ofertes d’oci, quan es té canalla petita.

Des del Teatre de la Garriga – El Patronat, fa sis anys, es va detectar que hi havia un gruix de població, d’entre uns 30 i uns 45 anys, que venia poc als espectacles per a persones adultes (però sí venia a les propostes familiars).

Així que es va posar fil a l’agulla i es va buscar una manera de facilitar a aquestes persones poder gaudir de l’oferta teatral, alhora que els infants també s’enriqueixen culturalment. D’aquí van sorgir les activitats complementàries per a infants de 3 a 12 anys que ofereix el teatre mentre tenen lloc els espectacles.

“Es volia fer una activitat amb sentit, que tingués a veure amb l’espectacle que es feia i que també fos art, no un servei de canguratge”, explica Sílvia Feixas, directora de l’equipament.

Per aconseguir això, a partir de cada espectacle, es munta un taller d’art amb total relació amb el mateix i a més, quan es tracta d’un concert, s’entra a escoltar una de les cançons del recital.

Les nenes i nens que hi participen fan una peça que cadascú s’emporta a casa i una altra per a l’artista, de la qual se’n fa lliurament després de l’espectacle. Actrius, actors i cantants valoren molt positivament la iniciativa i tenen en gran estima els objectes que ha creat la canalla arrel del seu espectacle.

Des de la construcció de mòmies egípcies, amb motiu de la representació de l’obra Brots, fins a un cartell representant emocions relacionades amb l’espectacle Fam de Clara Peya, passant per la creació d’un Pegasus, lligada al concert d’Antònia Font, els infants que passen per l’activitat poden gaudir de l’espectacle des d’una altra perspectiva.

Això també fa que, posteriorment, a casa, mares, pares i infants comparteixin la seva vivència, amb dues mirades diferents.

Els tallers infantils, que van a càrrec de Fina Tuneu, no només han aconseguit tornar aquest públic al teatre, sinó que també n’ha atret d’altres poblacions que no compten amb serveis com el de la Garriga.