Dibuixant la Garriga de Raspall

Última revisió 26-05-2022 14:42
26/05/2022

"Llegat Raspall. Modernisme del Vallès" inclou una ruta especial, per repassar l'obra de l'arquitecte des de les cases modernistes fins a la diversitat dels seus treballs com a urbanista.

La ruta "Tot Raspall. Dibuixant una nova Garriga" es farà dissabte i diumenge al matí, i permetrà descobrir indrets que no es poden visitar habitualment, com els jardins de la Torre Sant Josep, inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya com a Bé Cultural d'Interès Local i que representa una obra singular de la primera etapa de Raspall. La visita també passarà per la Ferreteria Reig, el Centre de Visitants, l'Asil Hospital i Can Barbey, entre altres.

A més, s’oferirà material per tal que els infants puguin anar identificant els diferents edificis que són obra de l’arquitecte.

Jo soc Raspall / Jo era Raspall

Durant les jornades, més d’un centenar d’edificis fets per Manuel Joaquim Raspall estaran senyalitzats amb un localitzador amb el lema “Jo soc Raspall” per identificar que són obres de l’arquitecte. De la mateixa manera, també s’identificaran aquelles localitzacions on abans hi havia una obra de Raspall amb la localitació “Jo era Raspall”, per mostrar aquells edificis que ja no hi són i que, sovint, han estat substituïts per edificacions més modernes.

Trobada d'urban sketchers

A més, durant la jornada de dissabte, dibuixants de carrer (o urban skecthers) de USkBcn (Barcelona), Granollers Dibuixa i USK Osona, es repartiran pel municipi per dibuixar els diferents edificis de Manuel Joaquim Raspall i penjar les seves obres a les xarxes.

Els urban sketchers, un moviment que va néixer al 2007 a Estats Units i que ràpidament es va estendre per tot el món, tenen per objectiu reivindicar el valor artístic, narratiu i educatiu del dibuix in situ, promovent-ne la pràctica i posant en contacte les persones que dibuixen.

Torre Sant Josep
Fotografia: Fons Eduard Diéguez, CDH la Garriga