Descans, salut i natura amb el termalisme

Última revisió 13-08-2021 14:11
08/10/2021

Les aigües termals de la Garriga, amb una temperatura superior als 60 graus centígrads, són un tresor preuat de gran valor per a la salut. Descobriu-les!

Ho podeu fer visitant un dels balnearis del municipi. D'una banda, el Blancafort, pioner del termalisme contemporani de la Garriga, que data del 1840. Per les seves aigües hi han passat personatges com  Jaume Balmes, Jacint Verdaguer, Enric Prat de la Riba, Narcisa Freixas, Eugeni d’Ors, Puig i Cadafalch, Francesc Cambó o el general Primo de Rivera. De l'altra, el balneari Termes la Garriga, supervivent de l'època daurada del termalisme garriguenc. Ha sobreviscut a totes les vicissituds i moments històrics, tot i que, pel camí, ha anat canviant de nom.

També podeu passar pel Pou Calent, al carrer dels banys 19, una font recuperada gràcies a una reforma del vial que va permetre obrir una captació d'aigua calenta que s'extreu a 65 metres de profunditat a una temperatura de 59 graus. Però no patiu: quan arriba a la superfície, està per sota dels 50 graus!

Per conèixer rutes i activitats relacionades amb el termalisme, no deixeu de visitar la secció dedicada a aquest fenòmen al web www.visitalagarriga.cat.

Pou Calent
Pou Calent