Cicle d'actes al voltant del Dia de les Dones 2019

Última revisió 28-02-2019 14:26
28/02/2019

Per seguir denunciant les desigualtats per raó de gènere existents en tots els àmbits de la societat, des de l’Ajuntament (i entitats i col·lectius feministes) s’ha programat un cicle amb motiu del Dia Internacional de les Dones (8 de març). El primer acte tindrà lloc aquest diumenge 3 de març: una trobada a la Torre del Fanal per preparar la vaga feminista i elaborar pancartes i materials per assistir a la manifestació del 8M a Barcelona.

El grup Feministes LG convoca aquest acte de preparació de la manifestació, que es farà el 8 de març a les 18.30 h i marxarà sota el lema “Ens aturem per canviar-ho tot. Cap pas enrere”. La trobada a la Torre del Fanal serà aquest diumenge 3 de març d’11 h a 14 h i és oberta a totes les persones que hi estiguin interessades.

Una de les propostes més destacades entre els actes del 8M és la IX Mostra d’Art, que aquest any es dedica a l’artista Mireia Sallarès i al seu projecte Las muertes chiquitas, que explora la sexualitat femenina. S’inaugurarà el 7 de març a les 20 h a la Torre del Fanal i es podrà visitar fins al dia 31.

També s’organitzen actes culturals i de sensibilització: un taller de serigrafia feminista (9 de març); l’espectacle teatral al refugi antiaeri A l’ombra dels fusells, dones que creen història (9 de març); la xerrada “Dona i treball”, a càrrec de l’agent d’igualtat M. Eugènia Marín (28 de març), i la presentació del llibre Maria-Mercè Marçal, una vida, amb la presència de la seva autora, M. Lluïsa Julià (30 de març).

A més, Dones d’Ara se suma al 8M amb les seves primeres jornades, que es faran el 10 de març al matí a la Torre del Fanal. Per donar-se a conèixer, l’associació oferirà tastets de les activitats que duu a terme.  Entre d’altres, organitza tallers de ioga, ioga i criança, meditació, pilates, biodansa, zumba i un cercle de dones. Més informació al correu electrònic donesdaralg@hotmail.com i al web donesdaralagarriga.cat.

8M
8M