A la primavera, renovació de l'Arbrat

Última revisió 30-04-2019 14:24
03/05/2019

Durant el passat mes d'abril es va iniciar la campanya anual de reposició d’arbrat en mal estat (degut a l’edat, a accidents o malaties) que o bé ja s’havien tret o bé se substitueixen hores d’ara.

Per a la replantació, que es fa sempre a la primavera, s’aprofita el compost que es genera gràcies al tractament de la fracció orgànica i de poda de la Garriga i la resta de municipis consorciats del Vallès Oriental.

S’han plantat en total més d’una quarantena d’arbres de diferents espècies (til·lers, ginkgos, plàtans, cirerers de flor, freixes, sureres, llorers i ametllers). A un espai, a la carretera Nova, es planta un tipus d’arbre que fins ara a la Garriga no podíem trobar en cap espai públic, en concret, es tracta d’un tuliper de Virgínia (Liriodendron tulipifera), un arbre de la família de les magnoliàcies, originari d’Amèrica del Nord i amb una floració espectacular.

Les actuacions més importants per número d’arbres plantats han estat:

  • Al parc de Can Met Sidru, s’han replantat els 15 freixes del Bosc de la Memòria, on els que s’havien plantat anys enrere, en no tenir reg s’havien anat debilitant i van ser atacats per un barrinador. Enguany està previst instal·lar-hi un sistema de reg per degoteig per tal de garantir-ne un bon desenvolupament.
  • Al carrer Ametllers, on s’han replantat 10 ametllers (Prunus dulcis).

Portada
Portada

Enllaços