9è Aplec d'hivern de la sardana de la Garriga

Última revisió 25-01-2023 20:55
27/01/2023

Tindrà lloc aquest diumenge, 29 de gener, a la tarda, al pavelló de Can Noguera i comptarà amb les cobles Montgrins i la Principal del Llobregat.

Aquest diumenge 29 de gener, al pavelló de Can Noguera se celebrarà el 9è Aplec d’hivern de la sardana de la Garriga. La cita, que comptarà amb l’actuació de les prestigioses cobles Montgrins i La Principal del Llobregat començarà a les 16.30 hores i s’hi interpretaran un total de 18 sardanes. D’entre aquestes, cal destacar-ne dues dedicades a la població, com són Sardanistes garriguencs, del jove compositor local Marçal Ramon, així com La Garriga del mestre Francesc Mas Ros, la darrera que s’interpretarà.

L’aplec també inclourà la Prova del Bon Sardanista, un conjunt de 10 preguntes per posar a prova els coneixements sobre la sardana de les persones assistents a l’acte. Alhora, tindrà lloc una sardana de concurs. A la mitja part, hi haurà coca i cava per a les persones participants.

Aquest és el primer Aplec d’hivern que es podrà celebrar amb normalitat després de la pandèmia, ja que durant els anys 2021 i 2022 no es va poder celebrar com sempre s’havia fet. L’aplec acabarà amb el Ball de Rams i l’entrega de premis a les colles participants a la sardana de concurs.

Aquesta activitat és la primera que aquest 2023 organitza l’Agrupació Sardanista la Garriga, una de les entitats més actives de la població.