Activitats per reduir residus

Última revisió 21-11-2017 13:54
21/11/2017

La Garriga s’adherirà del 18 al 26 de novembre a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb diverses activitats de sensibilització.

Sota el lema "Donem-li una nova vida" es voldran mostrar estratègies i accions centrades en allargar la vida dels productes des de la reutilització i la reparació.

El dissabte 18,  Dia temàtic de la Prevenció, a la plaça de l’Església, entre les 10:30 i les 13:30 h, es farà una caracterització pública del contenidor de rebuig per conèixer què és el que veritablement dipositem en aquest contenidor i també es lliuraran lots d’obsequis per fomentar la prevenció, reutilització i reciclatge dels residus domèstics.

Del 18 al 26, la deixalleria de la Garriga tindrà un punt d'intercanvi gratuït de llibres amb l’objectiu de reutilitzar llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions i donar-los una nova vida perquè puguin tornar a ser llegits. Podeu fer intercanvi de llibres o simplement emportar-vos algun exemplar que us interessi o deixar-ne tots aquells que no utilitzeu.

L'escola Tagamanent s'adhereix a la setmana amb diferents tallers per a l'alumnat que faran del 20 al 23 de novembre: “Fem sabó”, “fem compost”, “el joc de la brossa” i “inventem amb les deixalles” són algunes de les sessions que es faran. L'escola Iscat també farà un taller, en aquest cas el de “El menjar no es llença” el dia 23.

La setmana també comptarà amb una xerrada sobre el Projecte RNOVA el dia 23 i un taller a la deixalleria el dia 25.

La última activitat serà una jornada de neteja a la llera del riu el diumenge 26 davant depuradora de la Garriga, Avinguda Ramon Ciurans, s/n, Polígon Industrial "Congost".