Contra la violència masclista

Última revisió 10-11-2017 12:41
10/11/2017

Un any més, des de l’Ajuntament de la Garriga, s’organitzen activitats al voltant del Dia Internacional contra la Violència Masclista (25 de novembre) amb l’objectiu de seguir sensibilitzant i donar a conèixer les múltiples cares d'aquest tipus de violència.

A través de les xerrades i tallers es volen donar eines per a la prevenció, especialment entre el jovent, i per a la recuperació de les dones que n’han estat víctimes.

En aquesta línia, el personal municipal i l’alumnat de l’institut Vil·la Romana rebrà formació específica i es farà un taller d’autodefensa per a que les dones del municipi aprenguin a gestionar l’estrès, així com a canalitzar la por i la ràbia davant d’una situació d’agressió física.

Una de les novetats és la xerrada “Recuperació de la violència masclista: què fem amb elles? Què fem amb ells?” on una psicòloga d’un centre penitenciari donarà a conèixer el programa de recuperació d’homes condemnats per violència envers les dones, aportant el testimoni d’un home que l’ha superat amb èxit.

La programació també compta amb una xerrada de la psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a les Dones municipal, un concert de les Kol·lontai i la presentació del  Protocol per a l’Abordatge de les Violències Masclistes, aprovat recentment pel Ple.