50 anys de la Fundació Maurí

Última revisió 09-07-2019 11:53
09/07/2019

La Fundació Maurí celebrarà aquest cap de setmana els actes centrals del seu 50è aniversari. El divendres 12 de juliol  la musicòloga Anna Costal presentarà a la sala d’actes de la Fundació el seu darrer llibre Això no és una biografia de Pep Ventura, on despulla el mite del qui fou emblema i estructurador de la sardana, Pep Ventura i Casas i l’enllaça amb la ciutat de Figueres de l’època, descobrint-ne la seva faceta més real i autèntica.

Seguidament, al carrer de Cardedeu a les 21 h tindrà lloc una ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat, una de les millors cobles del país que enguany celebra el seu 90è aniversari. L’acte comptarà amb un concurs de colles improvisades, coca i cava per a tothom i on s’interpretarà la sardana ‘Recordem a Josep Maurí’ del compositor Antoni Guinjoan. Durant la ballada de sardanes, la fundació obrirà també les seves portes per a ser visitada.  

L'endemà, dissabte 13 de juliol a les 20 h, s’inaugurarà l’exposició de dibuixos de l’artista David Casallachs (la Garriga 1977), una mostra dels seus últims retrats on estilitza les formes acostant-se al modernisme i a l'abstracció. Seguidament, tindrà lloc un concert de jazz als jardins de la Fundació amb FULANA’S JAZZ TRIO. Un conjunt format per Joan Solana, als teclats i al sintetitzador, Josep Colls al baix i Pau Picornell a la bateria.

 

50 anys Fundaci?³ Maur?­
50 anys Fundaci?³ Maur?­