La festa de Corpus celebra el seu bicentenari

Última revisió 30-05-2016 13:40
30/05/2016

Si la diada de Corpus sempre és especial per a la Garriga, la del passat 29 de maig ho va ser encara més: la festa celebrava el seu bicentenari i, per commemorar-ho, el poble va bullir d’activitat des de primera hora del matí.

A més de les 30 catifes florals, l’Ou com balla del carrer de Samalús, els quatre altars i el mural floral, aquest any la plaça de l’Església va engalanar-se amb una catifa de 200 m2 que recordava els dos segles d’història de la festa. Les catifes, fetes per veïns i veïnes, escoles, entitats i col•lectius diversos, van fer honor a la seva declaració – l’any passat per part de la Generalitat- d’Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional.

La catifa convidada d’enguany va anar a càrrec de tres associacions vingudes de la població italiana de Noto (Sicília), on també hi ha tradició en dissenys florals. També va visitar la Garriga el conseller de Cultura, Santi Vila, que va rebre una recepció oficial a l’Ajuntament.

A més de gaudir de les catifes, el nombrós públic va tenir l’oportunitat de conèixer el municipi a través de les portes obertes als principals punts d’interès turístic. Altres activitats van ser l’actuació castellera dels Xics i els Castellers de la Sagrada Família, la ballada de sardanes i els balls de plaça amb “La Garriga Balla”. Com sempre, la processó religiosa i la tradicional guerra de clavells van cloure la diada.

L'Associació Cultural Corpus la Garriga, l'Ajuntament de la Garriga i la Parròquia de Sant Esteve treballen tot l’any per fer possible que el Corpus de la Garriga sigui un èxit. Des de fa uns anys, a més, la festa comença deu dies abans del dia oficial, amb propostes lúdiques i culturals com la Colors Corpus Run o l’espectacle Corpus Imaginari.

Et pot interessar