Divendres, donació de sang al CAP

Última revisió 15-12-2015 11:02
15/12/2015

Aquest divendres 18 de desembre la unitat mòbil del Banc de Sang s'instal·larà al Centre de Salut de la Garriga de 16 a 21 hores per dur a terme una nova campanya de donació de sang al municipi.

La necessitat de sang del Banc de Teixits és constant: cada dia es necessiten, a Catalunya, 1.000 donacions, ja que la majoria d'intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

Pel donant és un acte gens dolorós que pot salvar moltes vides.

El Banc de Sang i Teixits són els responsables de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any. Per aconseguir-ho, organitza més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis, i en empreses i entitats socials d’arreu de Catalunya i disposen de 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència.

Tot i que Catalunya presenta un bon índex de donacions, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

Cartell Donació de sang
Cartell Donació de sang