La Garriga pel foment de la pau

Última revisió 11-11-2015 12:32
09/09/2015

La Garriga se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Pau (21 de setembre) amb la segona part del cicle “La Garriga pel foment de la pau”. 

Les activitats començaran el 18 de setembre, amb la inauguració de l’exposició “Hiroshima – Nagasaki. 70 anys de la bomba atòmica”, a les 20 hores a la Torre del Fanal. A partir d’aquí, una dotzena d’activitats de formats ben diversos – xerrades, cursos, concursos, exposicions, espectacles...- tindran lloc a diversos espais.

Un dels actes programats és l’espectacle A la pell d’un soldat, que es farà el 19 de setembre al Camp d’Aviació de Rosanes i en què es llegiran cartes de soldats de diversos conflictes dins d’un refugi de l’antic aeròdrom, per debatre-les després sota la llum de la lluna. Ja a l’octubre, l’associació Asilah instal·larà una Khaima a la plaça del Silenci, es farà una exposició sobre art contemporani al Marroc i es podrà conèixer un testimoni d’un testimoni d’Srebrenica, entre moltes altres propostes.

El cicle “La Garriga pel foment de la Pau” va iniciar-se al gener, amb la commemoració del bombardeig de 1939, i vol aprofundir en el coneixement de les guerres, les seves causes i les seves conseqüències i, alhora, generar un discurs de pau que serveixi per construir un futur lliure de violències. Des del 2005, La Garriga pertany a l’organització mundial Alcaldes per la Pau – Mayors for Peace.

La Garriga pel foment de la pau
La Garriga pel foment de la pau

Documents adjunts