Es reparteixen els compostadors de matèria orgànica

Última revisió 10-02-2015 09:16
10/02/2015

Dijous i divendres passat es van repartir els prop de 60 compostadors a aquells garriguencs i garriguenques que es van apuntar al programa gestió domèstica de la fracció orgànica dels residus iniciat el novembre passat.

Degut a diverses anul·lacions queden 8 compostadors pendents d'adjudicar. Els interessats es poden posar en contacte amb l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament.

Els interessats hauran de seguir algunes instruccions:

-utilitzar el compostador per a la funció indicada i en el cas de deixar-li d’interessar caldrà que el retorni a l’Ajuntament.
- acceptar el seguiment tècnic que es portarà a terme des de l’Ajuntament. Es permetrà el contacte telefònic o visita presencial per comprovar l’estat del compostador i el funcionament del procés de compostatge.
- fer un ús responsable del compostador i en cas que es faci malbé ho haurà de comunicar a l’Ajuntament. En cas que el compostador es faci malbé, l’Ajuntament retirarà el compostador i, si el veí o veïna vol un segon compostador, anirà a càrrec del veí o veïna l’import corresponent al seu valor.

 

La matèria orgànica està formada principalment per restes de menjar i poda, es pot transformar, de manera natural, en compost. El compost és un excel·lent adob per a plantes i arbres, i serveix també com a aliment per a animals.

La intenció de l’Ajuntament és superar els 2360 Kg diaris que ara es recullen i per aquest motiu, paral·lelament, s'han fet actuacions adreçades als comerços generadors de fracció orgànica (fruiteries, carnisseries, peixateries, bars i restaurants).

Vídeos

El cicle de la Matèria Orgànica