20 anys de Ràdio Silenci

Última revisió 27-07-2020 18:34
27/07/2020

Ràdio Silenci, l'emissora municipal de la Garriga, ja té 20 anys d'història.

El 26 de juliol de l’any 2000, des de l’antic pati de Can Sala, coincidint amb la Festa Major, es va fer la primera emissió de la nova etapa de Ràdio Silenci. I és precisament des d’aquest mateix indret (al davant de l’actual l’Escola de Música) que es farà el programa per celebrar els 20 anys.

A més d’aquest espai radiofònic, per commemorar les dues primers dècades de l’emissora, entre altres actes, també hi haurà una jornada de portes obertes i l’emissió de breus càpsules que repassen la història del mitjà de comunicació garriguenc. Per culpa de la crisi sanitària no es podran celebrar tot d’actes, com ara una nit de concerts, previstos per la Festa Major d’aquest estiu.

Tradició radiofònica

La Garriga és un municipi amb tradició radiofònica: va acollir diferents emissores als anys 50 i 60. Després d’anys sense emissions, el 1983, també a Can Sala, a la plaça del Silenci, va començar a caminar la nova ràdio del municipi: Ràdio Silenci, que aleshores emetia al 103.3 de la FM.

El 1986, però, l’Ajuntament va decidir tancar-la. Catorze anys després, el maig del 2000, un grup de 20 veïns i veïnes van participar en una reunió per tornar a muntar una emissora al poble. I així naixia l’actual Ràdio Silenci, que aquell mateix any va retransmetre la Festa Major. L’emissora va començar a emetre de forma continuada uns anys més tard.

Referent comunicatiu

En aquests 20 anys Ràdio Silenci ha passat a ser un referent comunicatiu al municipi i a la comarca: l’escolten gairebé 10.000 oients (segons l’últim estudi d’audiència encarregat per l’emissora), hi col·laboren unes 70 persones i acumula diversos premis, com ara una menció de qualitat dels Premis Ràdio Associació pel programa Colors primaris i el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjans de proximitat, com a emissora que forma part de la Xarxa de Comunicació Local.C

Celebració

La festa de celebració s'havia de fer durant la Festa Major d'enguany però la crisi sanitària de la Covid ha provocat l'ajornament dels actes. 

ràdio silenci la Garriga
ràdio silenci la Garriga