Noves convocatòries d'ajuts de lloguer

Última revisió 12-04-2024 14:01
04/03/2024

S’ha obert la convocatòria d’ajuts de lloguer 2024 de l’Agència de l’Habitatge, dividits en tres grups d’edat diferenciats. Ja es poden sol·licitar els ajuts per a persones de 65 anys o més.

Ja s’ha obert la convocatòria d’ajuts de lloguer 2024 de l’Agència de l’Habitatge. S’ha separat en tres grups d’edat diferenciats, i amb els següents terminis per presentar les sol·licituds:

 1. Persones que tinguin 35 anys o menys. Termini de presentació de sol·licituds: de l’11 de març al 12 d’abril, ambdós inclosos. El formulari serà al web de l’Agència de l’Habitatge a partir del dia 11 de març.
 2. Persones que tinguin de 36 a 64 anys. Termini de presentació de sol·licituds: del 15 d'abril al 10 de maig a les 14 hores (s’adjunta formulari de sol·licitud).
 3. Persones que tinguin 65 anys o més. Termini de presentació de sol·licituds: del 27 de febrer al 27 de març, ambdós inclosos (s’adjunta formulari de sol·licitud).

Consideracions rellevants:

 • Imports màxims de lloguer mensual: 900 € mensuals per a la comarcal del Vallès Oriental.
  • Per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem mobilitat favorable, aquest import màxim serà de 1.100 € i 450 euros mensuals en cas de tractar-se d’una habitació.
  • Per a les persones de 35 anys o menys l’import màxim del lloguer mensual al Vallès Oriental serà de 950 € mensuals.
 • Només es tindran en compte els ingressos de l’exercici 2022. Excepcionalment, les persones incloses de 35 anys o menys, si la persona acredita disposar de vida laboral a partir de l’any 2023, s’admetran els ingressos de l’exercici 2022.
 • Tràmit per Internet en aquest enllaç
 • Per fer el tràmit de manera presencial a l’ajuntament, cal demanar cita prèvia a l’OAC (93 960 50 50 o https://citaprevia.ubintia.com/lagarriga/#nbb). Per només recollir formularis a l’ajuntament no cal demanar cita prèvia.
 • Per fer el tràmit de manera presencial al Consell Comarcal: l’Oficina Comarcal d’habitatge del Vallès Oriental atendrà sempre amb cita prèvia, i s’han habilitat dues línies telefòniques per atendre qüestions als respecte: 93 860 07 08 - 667 99 21 35, a més del correu electrònic habitatge@vallesoriental.cat.
 • Documentació a presentar:
  • Formulari de sol·licitud (document adjunt, per a persones majors de 65 anys). La resta de formularis estaran penjats al web de l’ajuntament i al web de l’Agència de l’Habitatge en el moment en què s’obrin les convocatòries.
  • Full de transferència bancària (document adjunt). També es pot presentar un document bancari que acrediti la titularitat del compte corrent.
  • Contracte de lloguer.
  • Rebuts de lloguer pagats de l’any 2024. Només rebuts pagats per mitjà de transferència bancària, ingrés en compte, rebuts domiciliats, Bizum o rebut emès per la persona administradora de la finca. Als rebuts ha de constar: qui paga, qui cobra, l’import del lloguer i la mensualitat a què correspon.

Et pot interessar