El projecte per arranjar el camí entre la Garriga i l'Ametlla en marxa

Última revisió 08-11-2022 19:46
09/11/2022

Els Ajuntaments de la Garriga i l’Ametlla i la Diputació de Barcelona s’han tornat a reunir per establir les bases definitives del projecte que ha d’arranjar la connexió a peu i en bicicleta entre els dos municipis per l’antiga carretera i del projecte per a millorar tota la carretera d’entrada sud al poble, des del pont del riu fins al carrer Banys.

A la reunió, que ha tingut lloc a la Garriga, hi han participat l’alcaldessa, Dolors Castellà, la regidora de Territori, Neus Marrodan, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de l’Ametlla, Pere Marieges, i el President delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, a més de personal tècnic.

S’ha acordat que es farà un nou projecte, que redactarà la Diputació, que refongui els dos estudis previs de què ja es disposa, amb una visió conjunta dels dos consistoris i de la Diputació.

D'una banda, hi ha el projecte del camí, que es va començar a estudiar el 2020, que millora la connexió a peu i en bicicleta entre els dos municipis, fent-la més segura i adaptada, amb una passera adossada al pont sobre el riu i un pas protegit sota el pont de l’autovia i recuperant el pas per l’antiga carretera fins a l’Ametlla.

De l'altra, el projecte de la carretera, redactat aquest juliol de 2022, contempla una sèrie de millores a la zona de l’entrada sud de la Garriga, com son la creació d’una rotonda a la connexió de la Carretera de l’Ametlla amb l’Avinguda Generalitat, la creació de voreres per connectar amb el camí, l’adaptació del carrer Josep Maria Sert i el vial lateral per al pas de persones i bicicletes, i la millora de tots els encreuaments per a fer-los més segurs (carrers Satèl·lits, Fra Benet i Ceràmica).

Es preveu realitzar aquest projecte de manera immediata, per poder fer actuacions de manera provisional a curt termini. L’execució del projecte complet es realitzaria en un termini de 3 o 4 anys. Un cop fetes totes les millores, la Diputació retornarà al municipi la titularitat de la Carretera de l’Ametlla des del pont fins al carrer Banys.