Ràdio Silenci presenta la nova temporada

Última revisió 03-10-2022 13:59
06/10/2022

El periodista de Catalunya Ràdio Roger Carandell participarà en la presentació, aquest dissabte a les 12 hores, a l'Auditori de l'EMM.

També es comptarà amb l'actuació musical de Nadya Makoeva & Andrea Grimaldi. La presentació de la temporada serà un acte obert a tothom que també es podrà seguir en directe a través del 107.4 de la FM, la TDT i la web radiosilenci.cat.

Ràdio Silenci va estrenar el passat 5 de setembre la temporada 2022-2023 amb la posada en marxa de tots els espais informatius. La nova graella es va completar aquest dilluns 3 d'octubre amb l'inici dels programes fets pels més de 60 col·laboradors de la ràdio municipal de la Garriga. Una programació amb diverses novetats i la incorporació de 5 nous espais: Domini màgic, de la periodista i escriptora Anna Ballbona; un programa mensual de meditació; un espai musical conduït pel pianista Lluís Vidal; una càpsula sobre Igualtat, impulsada per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de la Garriga; i una càpsula temàtica que parla dels arbres i la fusta. Aquestes novetats s'afegeixen a les estrenades al llarg de la temporada passada, com el programa conduït pels usuaris i professionals de l'Asil Hospital de la Garriga, De què parlem?, o la càpsula per explicar quins ocells podem veure a la Garriga, realitzada pel jove Artur Morales.

En total, l'emissora municipal de la Garriga emetrà 15 càpsules temàtiques i 21 programes de producció pròpia, entre els quals hi ha clàssics com el 107.Plom, el Sona en catalàLes engrunes viatgeres, Strogoff i el Guitarra, baix i bateria, que es poden sentir des de fa anys a Ràdio Silenci. Les escoles i instituts també seguiran passant per l'emissora per desenvolupar diversos projectes; per exemple, cada dissabte al migdia es podrà sentir el programa fet pels alumnes de sisè de l'escola Els Pinetons. Completen la graella una vintena d'espais realitzats per altres emissores locals catalanes; en aquest sentit, també hi ha novetats, com ara l'espai sobre televisió Això va en sèrie, una producció d'UA1 Lleida RàdioL'hora del conte, 30 minuts pensats per als més menuts, realitzats des d'Ona Bitlles.

La fórmula de Ràdio Silenci

De 9 del matí a 1 del migdia, de les 4 a les 7 de la tarda i a partir de la mitjanit es podrà sentir La fórmula de Ràdio Silenci, que inclou música per a tots els gustos, butlletins horaris, notícies locals, càpsules temàtiques i un espai per als músics garriguencs: cada 30 minuts sona una cançó d'un grup o artista de la Garriga. Una ampliada aposta per la música de proximitat que es veurà també al magazín musical Això no és Älmhult, que es podrà escoltar de dimarts a divendres a la 1 del migdia, i que inclourà entrevistes als músics locals i actuacions en directe. A més, cada setmana un veí de la Garriga posarà la música del programa.

L'Infogar, l'informatiu de l'emissora municipal de la Garriga, manté el seu horari d'emissió: es pot sentir de dilluns a divendres a les dues i les set de la tarda. Es complementa, a dos quarts de tres i a dos quarts de vuit de la tarda, amb el Notícies en Xarxa, una mirada àmplia al país. Un Notícies en Xarxa que també es pot escoltar de dilluns a divendres de set a nou del matí, i dissabtes i diumenges a les dues de la tarda. A més a més, cada hora, de les nou del matí a les deu de la nit, hi ha un butlletí informatiu. Tot plegat, en una temporada que estarà marcada per la celebració de les eleccions municipals, el mes de maig del 2023. Uns comicis que Ràdio Silenci cobrirà amb una programació especial.