21a Trobada d'Aplecs sardanistes de les Comarques barcelonines

Última revisió 18-02-2022 15:46
22/02/2022

La Garriga acull, diumenge 27 de febrer, una setantena d’organitzadors d’aplecs sardanistes, amb una programació d'actes que s'allargarà tot el dia.

Bianualment té lloc la Trobada d’Aplecs sardanistes de les Comarques barcelonines. Durant tot el dia, la població amfitriona organitza, juntament amb la Comissió d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines (CASCB), una jornada que reuneix els organitzadors de bona part dels aplecs sardanistes d'aquestes comarques.

Per aquets motiu, l’Agrupació Sardanista la Garriga i la Comissió d’Aplecs han preparat pel proper diumenge 27 de febrer un programa d’actes curull d’activitats durant tot el dia.

Al matí, al teatre de la Garriga - El Patronat, tindrà lloc l’Assemblea General, juntament amb el repartiment de les Guies sardanistes del 2022 als representants de les diverses entitats sardanistes. Alhora, es durà a terme també una visita guiada pel modernisme garriguenc, de la mà de l’arquitecte Lluís Cuspinera, per donar a conèixer aquest patrimoni garriguenc als visitants.

A les 12 del migdia al mateix teatre, la cobla La Principal de la Bisbal oferirà el concert ‘Cançons de mar i de muntanya’ amb la soprano Esther Buqueras, un espectacle exitós que barreja la cançó tradicional, la sardana i l’havanera. Les entrades són gratuïtes i es poden reservar des del web del teatre.

Al migdia, al pavelló de Can Noguera, tindrà lloc el dinar de germanor obert a tothom prèvia reserva, que acabarà amb els parlaments institucionals, el lliurament de recordatoris als aplecs que celebren aniversaris i el traspàs de l’estendard de la CASCB.

A dos quarts de 5 de la tarda, serà el torn de la doble ballada de sardanes a càrrec de les cobles Principal de la Bisbal i Principal del Llobregat que, entre totes les sardanes, interpretaran de conjunt la sardana La Garriga del mestre Francesc Mas Ros. Durant el transcurs de la ballada, s’estrenarà la sardana Aplec d’aplecs escrita per a l’ocasió pel compositor barceloní Jordi León.