Conèixer com era l'educació en temps de guerra, a través del joc

Última revisió 18-01-2019 13:46
18/01/2019

Joan Rof Garcia, garriguenc i estudiant de Magisteri, ha creat una activitat didàctica adreçada a alumnat de Primària i d’ESO, que permetrà els nois i noies conèixer i reflexionar sobre com va afectar la Guerra Civil l’educació d’escolars refugiats a la Garriga.

L’activitat, anomenada L’educació en temps de guerra, es va estrenar aquest dimecres amb alumnes de l’escola Sant Lluís Gonçaga. Adaptada per a Primària i per a ESO, gira entorn un taulell de joc que representa de manera gràfica el periple de quatre grups de refugiats. L’alumnat, organitzat en quatre grups, ha d’avançar des del vèrtex del taulell on hi ha la casella de sortida (representada amb una imatge del lloc d’origen del grup dels refugiats pertinent) fins al centre on hi ha la casella final (representada amb una imatge de la Garriga). Per avançar pel taulell, l’alumnat ha de respondre unes preguntes de reflexió després de tirar un dau.

L’educació en temps de guerra es presentarà també a l’alumnat de l’Institut Vil·la Romana i s’emmarca en les activitats que s’organitzen en centres educatius garriguencs amb motiu de la commemoració del 80è aniversari del bombardeig al municipi durant la Guerra Civil. A més, passarà a formar part del catàleg d’activitats del Centre de Visitants.