La solidaritat entre els pobles, protagonista d'un cicle d'activitats

Última revisió 03-01-2020 11:10
15/01/2020

La Garriga pel Foment de la Pau recupera la memòria de les Brigades Internacionals

Dins el projecte La Garriga pel Foment de la Pau, l’Ajuntament torna a programar una nova edició del cicle d’activitats al voltant de dues dates assenyalades: la commemoració del bombardeig que va patir el poble al gener de 1939 i la celebració del Dia Internacional de la Pau, fixat per les Nacions Unides el 21 de setembre. Les activitats serveixen per connectar el que va passar a la Garriga fa 81 anys i el que succeeix encara avui arreu del món. 

Aquest any, el cicle posa el focus en la solidaritat entre persones i pobles, tan valuosa i necessària en la lluita contra el feixisme, tant en l’època de la II República i la Guerra Civil com també en l’actualitat. Es vol reconèixer, per exemple, el paper de les Brigades Internacionals, el de les persones refugiades, el de les mestres que acompanyaven bona part de les criatures desplaçades pel conflicte o el de la població i les institucions de la Garriga que les van acollir.

Les activitats començaran el 26 de gener i s’estendran fins al proper 28 de març. Inclouran tallers familiars, xerrades, cinefòrums i rutes guiades, entre d’altres. El 29 de gener a les 14.45 h, el mateix dia i hora que es va produir el bombardeig al poble l’any 1939, l’Ajuntament farà un homenatge a les víctimes de l’atac (n’hi va haver 15 de mortals), en un acte públic al davant del refugi antiaeri de l’estació.

 

Solidaritat entre els pobles
Solidaritat entre els pobles