La Garriga s'adhereix a la Setmana de la Mobilitat

Última revisió 18-09-2023 14:27
18/09/2023

Fins al 22 de setembre, se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, una campanya per sensibilitzar de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat.

Enguany, la setmana té com a lema "Eficiència energètica" i a la Garriga, s'han programat diverses actuacions i activitats.

D'una banda, el vestíbul de la Biblioteca Núria Albó acull l'exposició Respira!, una mostra sobre els efectes de la contaminació de l'aire sobre la salit, la qualitat de vida i el medi ambient. Es podrà veure fins al 28 de setembre.

A més, el 22 de setembre se celebra el Dia sense Cotxes, per això, s’avançarà l’horari de l’illa de vianants de la zona centre a les 14 hores, per tal que estigui reservat durant més temps per a vianants i bicicletes. Així, quedarà lliure de vehicles motoritzats la zona que va des del carrer Blancafort, fins al Forn del Sol (pel carrer Figueral es podrà baixar des de la via cap a la carretera Nova)

Per aquella mateixa jornada, des de l'Ajuntament es vol animar les famílies a anar a l'escola a peu o en bicicleta, i a tota la ciutadania a mirar de fer els seus desplaçaments també amb aquests mitjans de transport.

Incentivem el transport sostenible

Aquest any, a la Garriga s'han instal·lat aparcaments de bicicletes i patinets a diversos equipaments municipals, especialment en centres educatius, per tal d'incentivar l'ús de mètodes de transport sostenibles.

Així, hi ha aparcament de patinets a la Biblioteca Núria Albó, a l'EMAD, a l'Escola Tagamanent, a l'Escola Els Pinetons, a l'Escola Giroi, a l'Escola Puiggraciós, al pavelló de Can Noguera, al pavelló de Can Violí i a Can Luna.

A més, hi ha aparcabicicletes a l'Escola Els Pinetons, a l'Escola Puiggraciós i a l'Escola Tagamanent.

Et pot interessar