La Garriga, present al Fòrum #wasteinprogress

Última revisió 20-05-2022 14:03
23/05/2022

L'edició d'enguany, la quarta, ha abordat com a temàtica central l'orgànica, la fracció clau en els nous models de recollida.

L'Ajuntament de la Garriga ha estat present al Fòrum #wasteinprogress, celebrat a Girona els dies 18, 19 i 20 de maig, compartint amb altres pobles i ciutats europees la seva experiència en la gestió de residus porta a porta.

Al congrés hi va assistir la regidora de Medi Ambient, Neus Marrodan, juntament amb personal tècnic de l'Ajuntament. Van poder recollir les experiències de ciutats de gran densitat de població com Flandes pel que fa a la recollida porta a porta i pel tractament de la fracció orgànica més en concret.

A més, l'Ajuntament de la Garriga va rebre diverses peticions de pobles catalans per venir a conèixer de primera mà com s'està gestionant la recollida porta a porta.

PreZero i Spora, les empreses encarregades de la gestió i la implantació del porta a porta a la Garriga, també han participat al Fòrum. Spora, a més, és l'organitzadora de l'esdeveniment.

Properes activitats

Des del consistori, s'està treballant per organitzar sortides escolars i una visita oberta a tota la ciutadania a plantes de tractament de residus, per tal que tothom pugui conèixer de primera mà la gestió del reciclatge.

També es preveuen activitats per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre del 2022.