La Flama del Canigó arriba a la Garriga

Última revisió 22-06-2022 14:21
22/06/2022

De nou, la Flama del Canigó arriba a la Garriga per celebrar la revetlla de Sant Joan.

La Flama sortirà de Can Queralt a les 20.30 hores i des d'allà, farà un recorregut amb cotxes per diversos carrers de la Garriga.

A les 21 hores, entrarà a la plaça de l'Església, on es llegirà el manifest d'enguany, que té per títol La Flama, el foc de la llengua. Tot seguit, es ballarà una saradana i després tindrà lloc una cercavila infantil, a càrrec del Front Diabòlic. Per al desenvolupament d'aquesta activitat, s'utilitzarà "foc fred", és a dir, un tipus de foc amb un radi de dispersió molt reduït i que emet unes guspires tan petites que quan arriben a terra no cremen i embruten. A més, enlloc de foguera, a la plaça de l'Església es farà un foc simbòlic, de dimensions molt reduïdes.

D'altra banda, el Front Diabòlic farà la seva exhibició envoltat de les màximes mesures de seguretat, amb el desplegament del voluntariat de Protecció Civil i de l'Associació de Defensa Forestal Montseny - Congost (ADF).

L'arribada i rebuda de la Flama del Canigó està organitzada pel Centre Excursionista Garriguenc amb la participació de diverses entitats: Omnium Cultural, A.D.F. Montseny - Congost, Protecció Civil la Garriga, Front Diabòlic, Geganters de la Garriga, Agrupació Sardanista la Garriga i Grallarriga.

A més, el Front Diabòlic també organitza una fideuà i una revetlla popular, amb DJ i concert de rock a càrrec de Bandazos. Serà a partir de les 22.30 hores al passeig del Dr. Vic.