L'11a Fira de la Botifarra se celebrarà els dies 4 i 5 de març

Última revisió 10-02-2023 16:17
07/02/2023

La Garriga es prepara per acollir una nova edició de la cita gastronòmica, que comptarà amb expositors, tastos, rutes, activitats infantils... amb el producte estrella del municipi com a protagonista.

La Fira de la Botifarra prendrà de nou els carrers de la Garriga, en aquesta ocasió els dies 4 i 5 de març.

Enguany, novament comptarà amb els espais habituals de fira: la Buti Aula, on es faran tastos diversos (cerveses, vins, embotits, formatges...); el Buti Kids, l’espai per activitats infantils; i el Buti Tast, l’espai gastronòmic a la plaça de l’Església, on les persones visitants podran degustar platets i entrepans amb la botifarra de les cansaladeries de la Garriga com a producte principal.

Precisament, les cansaladeres i cansaladers locals oferiran també tastos i organitzaran activitats, com un taller d’elaboració de botifarres o la ja tradicional cuita de la botifarra termal.

A més, la Fira de la Botifarra comptarà amb les complicitats de diverses entitats del sector de l’alimentació i arrelades al territori, com Gremicarn, Girona Excel·lent, Agromosaic, o l’Associació Agrària la Garriga, que oferiran diverses propostes relacionades amb els productes de proximitat. El Centre de Visitants de la Garriga també programarà rutes relacionades amb l’alimentació i la gastronomia i amb el modernisme.

El sector restaurador del municipi també s’ha implicat amb aquesta nova edició de la trobada. Durant els dies de la Fira, bars i restaurants de la Garriga oferiran plats especials de botifarra garriguenca.

Inauguració prèvia

Abans de la posada en marxa de la Fira com a tal, divendres dia 3 de març al vespre, es farà una xerrada inaugural que, sota el títol “Temps de matances: cròniques amb veu de dona”, repassarà el paper de les dones en l’alimentació en els entorns rurals.

Aquell mateix vespre, s’inaugurarà també l’exposició “Dones del Montseny, espais viscuts”, produïda pel Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

I és que el primer cap de setmana de març, la Garriga ja es prepara per commemorar el Dia de les Dones i la Fira de la Botifarra no en volia quedar al marge.

Nou web

Amb aquesta 11a edició de la Fira de la Botifarra, també s’engegarà un nou web, amb continguts actualitzats i tota la informació relacionada amb la Fira i amb la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga.

També es podrà seguir el dia a dia de la Fira i les novetats de l’edició a través de les xarxes socials de l’esdeveniment.