25 anys d'Activitats Culturals a les Escoles

Última revisió 06-11-2017 09:12
07/11/2017

El programa municipal d’Activitats Culturals a les Escoles (ACE) celebrarà el proper 10 de novembre els seus 25 anys d’història.

L’acte de celebració, obert al públic, començarà a les 18 h. L’espectacle La nena dels pardals de Teatre al Detall, amb música en directe de la Tresca i la Verdesca, i l’exposició dels treballs dels tallers d’arts plàstiques permetrà fer-se una idea del que els i les alumnes aprenen amb aquest programa.

El mateix dia, al matí, alumnat de 5è i 6è hauran pogut gaudir de l’obra de teatre i posteriorment podran participar al Concurs de Crítica Teatral organitzat en motiu dels 25 anys d’ACE.

El projecte ha permès que més de 90 mil infants espectadors hagin pogut conèixer diverses arts escèniques i més de 28 mil participants, és a dir, una mitjana anual de 1.555 nens i nenes, hagin passat pels tallers d’infants de l’EMAD per aprendre diverses tècniques d’arts plàstiques.

El projecte assegura que, al llarg de l’escolarització, l’alumnat garriguenc pugui assistir a espectacles de teatre (d’actors, de titelles, d’ombres xineses, musicals, en anglès, de clown,...) i a activitats musicals amb diversos formats (concerts, dansa, contes musicals,...). A través d’ACE, els nens i nenes també hauran tingut l’oportunitat d’aprendre diferents tècniques d’arts plàstiques (modelatge de fang, linòleum, pintura al tremps d’ou,...) treballant diferents corrents i artistes.

La particularitat d’aquest programa respecte altres campanyes de teatre escolar que es realitzen a altres municipis és que la programació es consensua amb les escoles i que s’adapta al territori incloent propostes de grups i artistes locals, i aprofita els recursos i equipaments que hi ha a la Garriga.