Màxima transparència

Última revisió 26-02-2016 14:18
26/02/2016

El web de l'Ajuntament de la Garriga compleix el 100% dels indicadors Infoparticipa, que s'han adaptat als paràmetres de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Aquest és el primer pas per obtenir algun guardó de la tercera edició del Segell InfoParticipa 2015, que està previst lliurar al mes de març en el marc d’una jornada sobre transparència.

Els indicadors valoren la informació publicada al web sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen a l'abast de la ciutadania. 

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural considera que "la informació és un dret fonamental per al bon funcionament de la democràcia i que les ciutadanes i els ciutadans, per a poder avaluar com gestionen els representants polítics els recursos col·lectius, intervenir en el debat públic i decidir amb criteris ben fonamentats, necessiten una informació alimentada per fonts transparents i de qualitat".