Actualitat Coronavirus

Última revisió 06-04-2020 14:00
06/04/2020

Segueix aquí les indicacions i tota la informació relacionada amb les mesures i recomanacions de prevenció del coronavirus.

- Actualització 6-04-20

- Actualització 3-04-20

- Actualització 2-04-20

- Actualització 1-04-20

- Actualització 31-03-20

- Actualització 30-03-20

- Actualització 27-03-20

- Actualització 26-03-20

- Actualització 25-03-20

- Actualització 24-03-20

- Actualització 23-03-20

- Actualització 20-03-20

- Actualització 18-03-20

- Actualització 17-03-20

- Actualització 16-03-20

Actualització  15-03-20 (15 h)

- Actualització 14-03-20 (17.30 h)

 • Des d’aquesta tarda, i mentre duri la situació d’emergència coronavirus, la zona blava i vermella de la Garriga serà gratuïta per afavorir que la ciutadania resident a les zones regulades puguin reduir els desplaçaments. Anul·lem les multes posades avui.

- Actualització 14-03-20 (12.30 h)

- Actualització 14-03-20 (8.30 h)

Des de les 00 hores del 14 de març de 2020. Vigència mínima 15 dies.

 • Transport públic: un terç de la seva capacitat i increment de desinfecció
 • Tancaments i suspensions en l’àmbit d’oci o Esportiu: estacions d'esquí i de muntanya, gimnasos i altres instal·lacions esportives públiques i privades o Cultural: teatres i cinemes i tots els espectacles públics o Festiu: sales de festa i de concerts, pubs i discoteques, karaokes, salons de joc (casinos, bingos i recreatius) o Parcs d'atraccions i temàtics i qualsevol altre d'oci o de lleure.
 • Tancament restauració: bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració. Excepte en establiment hoteler, centre sanitari o social residencial.
 • Tancament de centres comercials, incloent grans superfícies i galeries, excepte els establiments dedicats exclusivament a la venda d’alimentació, neteja i higiene.
 • Caça i pesca o Prohibició de batudes de caça i caça col·lectiva (dos o més caçadors) S'exceptuen les comarques de l'Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva i Osona a l'est del meridià de Vic, i les actuacions en aplicació d'autoritzacions excepcionals per danys a agricultura o No s'autoritzarà cap concurs o competició de pesca continental o caça.
 • Serveis socials o Tancament dels centres i serveis de la xarxa socials pública (infantil, discapacitat, dependència i prelaborals) o Suspensió de les activitats en els centres ocupacionals, excepte els que requereixin continuïtat de l'atenció o Suspensió de les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada. o Els serveis socials públics i privats podran atendre les necessitats de les persones usuàries amb la diligencia que exigeix la naturalesa del servei.
 • Suspensió de vetlla de persones mortes per COVID-19

- Actualització 13-03-2020 (13 h)

 • A partir del dilluns 16 de març, els  serveis municipals d’atenció al públic -l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), les oficines de Serveis Socials, el Servei Local d’Ocupació i l’Oficina d’Habitatge- restaran tancats. Fem extensives aquestes indicacions al Jutjat de Pau de la Garriga.
 • L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el telèfon 938605050, des d’on s’informarà de les passes a seguir per a qualsevol gestió. Es prioritzaran els tràmits via telemàtica o telefònica però si és necessària una actuació presencial, es donarà hora per a dur-la a terme. També es pot contactar a través de correu electrònic: oac@ajlagarriga.cat.
 • Es rectifica la instrucció anterior sobre el mercat dels dissabtes: seguint les directrius del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que vol garantir la continuïtat dels mercats d’abastament de productes frescos a l’aire lliure, es farà mercat aquest dissabte amb només parades de productes frescos. A aquest efecte, adoptarem les adequades mesures de seguretat i distanciament social.
 • D’acord amb les indicacions del Departament de Salut, que recomana no fer ús de les zones d’esbarjo infantil i parcs de joc esportiu, hem delimitat l’accés a aquestes instal·lacions.
 • Es recomana a la ciutadania seguir les mesures de protecció per evitar contagis dictades pels organismes sanitaris i a informar-se a través dels canals oficials (canal Salut i web municipal –lagarriga.cat)  evitant difondre notícies falses o no contrastades.

- Actualització 12-03-2020 (14.30 h)

 • Seguint les directrius del consell assessor del Pla PROCICAT, que ha determinat el tancament de centres educatius i universitaris a partir de demà per limitar la propagació deL coronavirus, l'Ajuntament de la Garriga afegeix, al llistat d'equipaments municipals tancats, EME, EMAD i Escola Bressol les Caliues

-Actualització 12-03-2020 (13 h)

 • L’Ajuntament de la Garriga ha emès un BAN de les actuacions en relació al coronavirus
 • La Garriga suspèn el mercat de dissabte
 • Als serveis d’atenció al públic de l’Ajuntament –Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), Serveis Socials, Policia local, Servei Local d’Ocupació i Servei d’Habitatge– se seguiran les instruccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (aforament limitat, respectar distàncies de seguretat entre persones...). De totes maneres, es recomana, en la mesura del possible, fer les gestions de manera telemàtica o telefònica. 
 • Es limiten les visites externes a l’Ajuntament de la Garriga. Es reprogramaran totes aquelles reunions que no siguin estrictament necessàries

- Actualització 11-03-2020 (22.30 h)

L’Ajuntament de la Garriga tanca els equipaments municipals durant 15 dies, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya.

El Consistori informa de l’anul·lació de les activitats als equipaments municipals d’acord amb les recomanacions derivades de l’activació de la fase d’alerta confirmada pel Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc.

En aquests moments ha estat confirmada l’existència d’un cas de coronavirus al nostre municipi. Així doncs, queda suspesa l’activitat dels pavellons municipals, del camp de futbol, del casal de la gent gran, de la piscina municipal, de Can Luna, de la Torre del Fanal, la Biblioteca Municipal Núria Albó, de la sala d’exposicions Andreu Dameson, del Teatre de la Garriga-El Patronat, del Centre de Visitants Lluís Viñas, del rober municipal, del Casal de Joves, de l’Escola d’Art Can Xic Corder i de l’Escola de Música Josep Aymerich. 

Pel que fa a les activitats extraescolars només es mantindran les pròpies de cada centre i no es realitzaran aquelles on coincideixin alumnes de centres educatius diferents. De moment, les escoles, incloent-hi l’EMAD-EME, romandran obertes fins a nova ordre del Departament d’Educació.

El consistori està valorant les mesures a prendre respecte el mercat setmanal dels dissabtes. 

Aquestes mesures són preventives i de caràcter temporal d’aproximadament 15 dies. Ara bé, el Consistori es mantindrà atent a les novetats i seguirà informant.

- Actualització 11-03-2020 (14.30 h)

 • El Govern ha activat en fase Alerta el Pla de #ProteccioCivil #PROCICAT per a malalties emergents del coronavirus per a garantir l'efectivitat de les mesures preventives establertes https://t.co/Ib7RTEzQJJ. Per aquest motiu, a partir de demà dia 12 de març, les activitats col·lectives amb aforaments superiors a mil persones en espais oberts o tancats  no es podran dur a terme per un periode de 15 dies i les activitats organitzades amb aforaments inferiors es podran dur a terme si es limita assistència a 1/3 de l'aforament per garantir distàncies mínimes. Segons la consellera de Salut, "continuem en fase de contenció respecte el coronavirus i per continuar controlant l’epidèmia volem prendre més mesures preventives”. Pel que fa a les competicions esportives, els propers 15 dies hauran de ser a porta tancada excepte les de menors que hagin d'anar acompanyats dels seus progenitors o tutors. De totes maneres, la última paraula la tenen les diferents federacions. Seguint indicacions del Departament d'Ensenyament se suspenen les classes del projecte ACADA ja que són sessions fora de les escoles amb alumnat de diversos centres simultàniament. 

- Actualització 11-03-2020 (9.30 h)

Seguint indicacions del Departament d'Educació, es suspenen aquelles activitats no lectives i fora de currículum. Així es deixen de fer les activitats que l'alumnat del municipi realitza amb l'Asil Hospital (Projecte intercanvi amb Les Caliues, pràctiques alumnes ACADA..), les activitats amb alumnat procedent de Serveis Socials a la Torre del Fanal i les activitats al Teatre de la Garriga-el Patronat del projecte ACE.
De moment i seguint el protocol del Departament de Salut, es faran la resta d'activitats previstes
Des del consistori es demana calma i seguir les normes de protecció. També es recomana seguir les notícies a través des del Canal Salut i el Departament de Salut 
No es té constància de cap cas al municipi
A nivell intern, també s'ha activitat el protocol i s'ha informat sobre les mesures de protecció al personal municipal. 

- Actualització 10-03-2020 (15 h)

Es demana calma i tranquil·litat a la ciutadania i es recorda les principals mesures preventives per evitar contagis, com ara rentar-se sovint les mans amb sabó, fer servir mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb la part interior del colze.

El SARS-CoV-2 té símptomes similars als de la grip. En el 80 per cent dels afectats, els casos de Coronavirus són lleus. Els casos més greus generalment afecten a persones d'avançada edat, o que pateixen altres patologies.

Es demana a la ciutadania que, en cas de presentar símptomes, truquin al 061 Salut Respon, on els informaran dels passos que cal seguir.

De moment i seguint els protocols de Salut, es mantenen totes les activitats programades.

Es recomana seguit l'actualització de la informació al twitter de l'Ajuntament i al Canal Salut

 

coronavirus
coronavirus