Regidoria de Cultura, Patrimoni i Identitat

Regidor: Albert Benzekry Arimon
Contacte i concertació d’entrevistes: abenzekry@ajlagarriga.cat (938605050) ext 1312

Tècnica de cultura: Sílvia Feixas Gras
Contacte i concertació d’entrevistes: sfeixas@ajlagarriga.cat. (938605050) ext 1312Cultura

Tècnic de Patrimoni i identitat: Enric Costa
Contacte i concertació d’entrevistes: ecosta@ajlagarriga.cat. (938605050) ext

 

Cultura

La Regidoria de Cultura té com a missió impulsar i promoure la cultura des de diversos àmbits i equipaments especialitzats del poble. Així, el servei s'ocupa de:

 • Les arts escèniques i musicals, des del Teatre de la Garriga-El Patronat;
 • L'accés a la informació, al coneixement, el lleure i el foment a la lectura des de la Biblioteca Núria Albó;
 • La promoció, el suport i la disfusió d’exposicions de diferents temàtiques, des de la Sala Municipal d’art i exposicions Andreu Dameson i Aspa;
 • Promoure i difondre el llegat de Josep Maurí ,a través del Patronat museu biblioteca la Fundació que porta el seu nom;
 • Promoure i difondre el llegat d’arts plàstiques i pictòriques de Fornells- Pla i Conxa Sisquella, a través del Patronat de la fundació que porta el seu nom;
 • Donar suport, difusió i promoure el Cinema Alhambra de la Garriga, patrimoni del poble amb més de cent anys d’història i amb més de 30 en funcionament projectant una filmografia variada i actual.
 • Promoció de les festes populars, com el suport i la recuperació del Ball de Cintes i el Ball de Gitanes, entre d’altres i la celebració de la Festa Major de la Garriga.

Un altre dels eixos claus del servei és el treball amb les entitats culturals protagonistes de molts dels actes i programacions que al llarg de l'any tenen lloc al nostre poble.

Patrimoni

L'àrea de Patrimoni agrupa les polítiques públiques municipals que tenen per objectiu la protecció, conservació, posada en valor i difusió del patrimoni cultural i la història locals.

Actuacions

 • Protecció del Patrimoni: Protecció jurídica del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural a través del Pla Especial de Protecció del Patrimoni. Informes dels projectes d’obres que afecten elements protegits. Revisió i actualització dels instruments de protecció i dels elements protegits.
 • Recerca i història local: Beques de recerca per a fomentar la investigació sobre la història i el patrimoni locals. Projecte de Recuperació de la Memòria Històrica de la Garriga. Estudis sobre elements patrimonials.
 • Difusió i socialització: Publicació d’estudis i recerques sobre el patrimoni i la història locals: Quaderns del Patrimoni Garriguenc i altres. Creació de productes culturals i turístics per a fomentar el coneixement del patrimoni, la història, l’entorn i el paisatge garriguencs. Pla d’Ordenació del Patrimoni de la Garriga.
 • Sensibilització: Accions de sensibilització sobre el patrimoni cultural i la història de la Garriga. Actes, conferències i exposicions sobre el patrimoni i la història en general, la importància de la seva preservació i el seu coneixement.

Plaça de l'església, 2 - 08530 La Garriga - Barcelona
Telèfon: 93 860 50 50
Correu electrònic: abenzekry@ajlagarriga.cat
Horari:  
Hores visita a convenir
Darrera actualització: 08.07.2015 | 08:42