Per la no discriminació de les persones LGBTI+

Última revisió 17-05-2021 08:23
17/05/2021

L'Ajuntament s'adhereix al Dia Internacional Contra l'Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia.

Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional Contra l'Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia.

I l'Ajuntament de la Garriga, així com el Govern de la Generalitat de Catalunya, els altres ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats, s'adhereix a aquesta jornada, que recorda que cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Així, a la façana de l'Ajuntament lluirà la bandera irisada, i es col·locarà una placa amb la llegenda de les banderes LGBTI+, on consta un codi QR que redirecciona a un document sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere. També es repartiran exemplars del conte Un món de famílies. D'altra banda, s'aprovarà una declaració institucional i, als instituts, hi haurà Punts Liles.