Un aiguat històric

Última revisió 23-09-2020 11:44
23/09/2020

Ahir a la tarda van caure a la Garriga entre 80 i 150 litres per metre quadrat en menys d’una hora.

Acompanyada de vent i calamarsa, la tempesta va causar inundacions i desperfectes a diversos punts del municipi. L’aigua va acumular-se, sobretot, als barris de Montserrat, Ca n’Illa i les Roques, on va inundar cases i establiments. En alguns moments, fins i tot es va emportar cotxes.

La tromba d'aigua va inundar inundar diversos equipaments, entre ells l'escola Els Pinetons; fer baixar torrentades al barri dels Tremolencs i al torrent de Planidura, i va provocar la caiguda d'arbrat. L'aigua també es va acumular als carrers Canigó, Jacint Verdaguer i Negociant, i va omplir les pistes núm. 1 i núm 2.

Hi va haver desprendiments a l’autovia, al talús de Martí l’Humà, al carrer Marinada, al camp de conreu de la rotonda de carrer Barcelona, a Can Borbó, entre d'altres punts.

La tempesta va coincidir, a més, amb l’hora de sortida de les escoles del municipi, fet que va comportar moltes dificultats a les famílies, que no hi podien arribar, ja que la mobilitat no era possible.

Arran de la situació es va tallar la C17, molt afectada per l’aigua, i la carretera Nova, on els bombers van haver de retirar l’aigua que cobria la via. També hi va haver afectacions de la línia de tren, i la circulació va quedar suspesa.

Les tasques de neteja i reparació de la via pública van ser continuades des de primera hora dels fets, i a hores d’ara encara segueixen. Hi han treballat i hi treballen dotacions de Bombers de la Garriga, Mollet, Granollers i Terrassa; Protecció Civil de la Garriga, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, l’Ametlla del Vallès o ADF Congost Montseny;  la Policia Local, Mossos i el personal municipal.

També s’ha comptat amb la col·laboració de moltes persones voluntàries i de veïnat, a qui l’Ajuntament agraeix la seva feina i esforç.  

A la carretera Nova, un dels punts més perjudicats per la tempesta i on s’han inundat garatges sencers, el consistori hi ha instal·lat contenidors addicionals per facilitar la neteja.

L’última hora de l’evolució de totes els treballs duts a terme es pot consultar a les xarxes socials de l’Ajuntamet, on s’hi han penjat i compartit nombroses fotografies i vídeos d’aquest aiguat històric al poble.

Si voleu fer-nos arribar les vostres imatges podeu fer-ho a premsa@ajlagariga.cat

Per dubtes i peticions es pot enviar un correu a oac@ajlagarriga.cat.