I després del temporal, prudència

Última revisió 27-01-2020 11:09
23/01/2020

El temporal Gloria, al seu pas per la Garriga, va registrar ahir els episodis de més intensitat.

Durant la jornada de dimarts l'Ajuntament va activar, en alerta, el Pla local de Protecció Civil per risc d'inundacions, ja que el riu Congost va arribar a registrar un cabal de 209 m3/s i hi havia perill de desbordament. Des de l'Agència Catalana de l'Aigua es va informar que el riu havia superat el nivell d'alerta. Finalment, però, el cabal no va arribar a sobresortir. 

Pel que fa a les pluges i al vent, intensos durant les darreres hores, no han causat cap desperfecte important al poble, tot i haver deixat més de  175 l/m2 al municipi. Entre les mesures de precacaució dutes a terme aquests dos dies, s'ha suspès l'activitat als equipaments esportius municipals i els actes a l'aire lliure. 

Aquest matí el nivell del riu seguia sent molt alt (175m3/s a les 10 h). Des del consistori es demana seguir mantenint la prudència. Es recomana evitar els desplaçaments innecessaris, no apropar-se al riu, no creuar els ponts i no aparcar a la zona propera a la llera. També s'ha tancat el camí fluvial entre el pont de la Doma i Can Noguera per raons seguretat. 

Tots els avisos es poden seguir al Twitter de l'Ajuntament.

També es poden consultar les dades meteorològiques actualitzades aquí: http://meteo.lagarriga.cat/AjuntamentGarriga01.htm 

* Actualització: a les 15.15 h del dia d'avui, l'alcaldessa Dolors Castellà ha anunciat que, vistes la millora de les condicions meteorològiques i la baixada del cabal del riu Congost i atès que es dóna per finalitzat el temporal, es desactiva l’Alerta del Pla de Protecció Civil per Inundacions de la Garriga.

Les persones afectades pel temporal Glòria poden reclamar a les asseguradores. Podeu trobar més informació al web de Consum de la Generalitat