Gran assistència a la sessió pública sobre l'Avanç del POUM

Última revisió 13-12-2019 14:11
29/11/2019

Prop d’una seixantena de persones van assistir el passat dijous al vespre a la sessió oberta a la ciutadania sobre l’Avanç del POUM.

Enmig d’una sala de plens plena, la regidora d’Urbanisme, Neus Marrodan i un dels redactors del document en qüestió, Ferran Navarro, van presentar les accions que s’han dut a terme des de l’aprovació de l’Avanç del POUM, el passat mes de febrer.

Al llarg d’aquests mesos de treball, explicaven, s’ha intentat recollir la visió de les veïnes i veïns del municipi a través dels seus suggeriments presentats que, finalment, han estat un total de 66. Lligat a aquest procés, els dies 11, 18 i 25 de març i l’1 i 8 d’abril de 2019, es van atendre consultes de ciutadans i entitats, amb un total de 38 consultes, per així mantenir públic l’elaboració d’aquest document.

Una sessió informativa oberta a la ciutadania realitzada el 7 de març al Teatre de la Garriga, El Patronat i, posteriorment, dues sessions deliberatives els dies 25 i 27 de març també al teatre garriguenc, amb la participació de 30 persones, van complementar l’objectiu de realitzar un Avanç de POUM participatiu i públic.

Finalment, aquest dijous va veure la llum el resultat d’aquest treball que, a trets generals, compta amb una clara estratègia definida, un model urbà concret que ha estat referendat durant la participació. Els criteris i objectius plantejats segueixen tres punts claus; d’una banda la contenció del creixement del municipi, a través de la reducció de sectors de sòl urbanitzable, d’altra banda la millora de les comunicacions internes amb la creació de nous passos sobre les barreres físiques generades pel pas del Congost, la via del tren i la C-17, i per últim, la recuperació de l’entorn del Congost i la creació de l’estructura del verd, recorreguts cívics entre els diferents parcs i places.

Una línia a seguir que, en la segona part de la sessió oberta de dijous, va poder ser comentada per aquells assistents a  l’acte que ho van desitjar. De fet, al llarg d’una hora, els ciutadans del poble de l’Alt Congost van poder opinar sobre el resultat final de l’Avanç de POUM a través d’un torn de preguntes que Marrodan i Navarro van anar intentant donar resposta.

A paraules de la regidora Marrodan, ara ve el pas més important, l’elaboració del POUM ja que, fins ara, s’han posat les bases i s’han plantejat com podria ser el proper Pla d’Ordenació Urbana Municipal, però en cap cas s’ha realitzat un treball vinculant. L’Avanç, tal com estableix la llei d’urbanisme, és un document propositiu, que no estableix cap canvi, si no que aporta propostes a desenvolupar