Actuació per adequar l'entorn del cementiri de la Doma

Última revisió 28-10-2020 14:13
28/10/2020

Arran de les problemàtiques detectades i prioritzades des del Pla Director de la Doma, durant els propers mesos, es faran una actuació al cementiri.

Es preveu adequar els accessos i els entorns per fer-los més accessibles. S'intervindrà a l’actual talús absorbint el desnivell entre l'esplanada inferior i l'accés al cementiri amb unes grades. Aquesta estructura podrà ser alhora una zona d’accés, una de descans i una de públic per si es vol utilitzar la gran esplanada inferior com a punt de trobada o com a espai per fer actes de memòria.

L’adequació també contempla la millora dels aparcaments de l'esplanada superior, actualment sense urbanitzar i la construcció d’una vorera.

Paral·lelament s’actuarà a la part interior del cementiri impermeabilitzant les teulades dels blocs de nínxols i refent les façanes que han quedat malmeses per l’aigua que cau de les gàrgoles.

La intervenció també preveu una actuació a la instal·lació elèctrica de l'exterior i interior de l'església. Tota aquesta instal·lació nova es farà de manera que quedi totalment integrada al conjunt patrimonial sense malmetre’l.

Es preveu licitar el projecte aquest novembre per valor de 250.000 euros.