Fira de la Botifarra

 

Pels volts de Carnestoltes, la Garriga acull la Fira de la Botifarra, un esdeveniment que pretén promoure el comerç local i promocionar el municipi. A partir d’un dels productes emblemàtics del poble -la botifarra- la fira dóna a conèixer aquesta tradició garriguenca i ofereix un conjunt de propostes lúdiques i culturals complementàries.

La botifarra més típica de la Garriga, que els cansaladers del poble encara elaboren com ho feien a mitjans del segle passat sense conservants ni colorants, és la botifarra cuita i està feta només amb carn, cansalada, sal i pebre. Actualment, es pot tastar en diferents versions com les blanques, negres, d'ou, de rovellons, d'alls tendres, de ceba, d'escalivada...

La Fira va néixer l’any 2012 per esdevenir un referent en el sector cansalader de la comarca. Des del 2014, inclou estands amb productes artesanals i de proximitat, i des del 2015 paradetes de restaurants del poble que ofereixen tastets de botifarra al públic visitant.

Entre els diversos actes paral·lels de la Fira de la Botifarra, s'organitza una setmana gastronòmica en què diversos establiments de restauració i menjars preparats ofereixen degustacions especials de botifarra garriguenca, un concurs de naips, l'elaboració d'una catifa de flors i diverses demostracions.

La jornada, que es desenvolupa durant tot un cap de setmana, compta sempre amb diverses activitats dirigides al públic infantil com els tallers, el concurs de dibuix i els espectacles o projeccions de pel·lícules.

Podeu consultar tota la informació actualitzada de la Fira de la Botifarra a www.firadelabotifarra.cat.

Galeria d'imatges

Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges
Galeria imatges

Imatges

Vídeos

VOTV - Milers de persones visiten la 4a Fira de la Botifarra

VOTV - Tret de sortida a la Fira de la Botifarra

VOTV - Les cansaladeries, a punt per la Fira de la Botifarra

VOTV - Els restaurants, protagonistes de la Fira de la Botifarra

VOTV - La Fira de la Botifarra de la Garriga amplia propostes i espai

VOTV - Milers de persones visiten la fira de la botifarra de la Garriga

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 11-12-2019 15:49