El proper 26 de maig es celebraran Eleccions al Parlament Europeu 2019 i en aquesta edició coincideixen amb les eleccions municipals .

Els diputats al Parlament Europeu són escollits cada cinc anys. El Parlament Europeu és l’única assemblea parlamentària multinacional del món i l’única institució de la Unió Europea escollida directament pels ciutadans. Representa els interessos dels ciutadans de la UE en l’àmbit europeu.

El Parlament tria el president de la Comissió Europea, nomena els seus comissaris i els obliga a retre comptes. Aprova lleis per protegir-nos i pressupost per nosaltres. Ens representa a l’estranger i actua a partir de les nostres peticions. El discurs dels seus diputats dona forma a la nostra agenda política i social, que defensa els valors del Tractat de la Unió Europea.

Poden participar tots els ciutadans espanyols inscrits en el cens electoral així com els nacionals d’altres països de la Unió Europea i d’aquells països que tinguin acord de reciprocitat i hagin manifestat la seva voluntat de votar a Espanya en les eleccions municipals.

La campanya electoral dels partits polítics tindrà lloc del 10 al 24 de maig . El dissabte 25 és jornada de reflexió.

RESULTATS ELECCIONS EUROPEES A LA GARRIGA

DOSSIER COMPLET DELS RESULTATS

Consulta al Cens electoral

Per aquestes eleccions el cens inclou les persones majors d’edat empadronades abans del 31 de gener de 2019.

Col·legis electorals a la Garriga (veure mapa de situació)

Horaris del dia 26 de maig

08:00 h Constitució de les taules electorals
09:00 h Obertura dels col·legis electorals
14:00 h Inici de la recollida de dades de participació a les 14:00
18:00 h Inici de la recollida de dades de participació a les 18:00
20:00 h Tancament dels col·legis electorals

• Escola Municipal d’Ensenyament: C Negociant, 79

• Escola els Pinetons: Pg Congost, 8

• Escola Municipal de Música: Pl Josep Mauri Serra, 1

• Casal de Joves: C Sant Francesc, 14

• Escola Giroi: C Santa Maria del Camí, 54

Vot per correu

Els electors/es que el dia de les eleccions no seran al municipi on els hi correspon votar (sense sortir de l’Estat espanyol) o que no podran anar en aquesta data a la Mesa electoral on li toca votar, poden sol·licitar el vot per correu del 2 d’abril fins el 16 de maig.

Per fer la sol·licitud a les oficines de correus, cal portar l'imprès de sol·licitud de certificació d’inscripció en el Cens Electoral facilitat per l’oficina de correus i l'original del document d’identitat, premis de conduir o passaport, targeta de residencia o targeta d’identitat d’estranger .

Un cop feta la sol·licitud a partir del 6 de maig i fins el 19 de maig, l’Oficina del Cens Electoral, enviaran per correu certificat al domicili de l’elector, tota la documentació necessària per poder votar per correu. Aquesta documentació la haurà de recollir personalment la persona sol·licitant.

L’elector ha d’introduir la papereta de votació escollida en el sobre de votació i l’ha de tancar i juntament amb la certificació d’inscripció en el Cens Electoral, s’han d’introduir en el sobre on figura l’adreça de la Mesa electoral on li correspon votar.

Aquest sobre amb el vot s’ha de certificat a l’oficina de correus i tenen de temps fins el 22 de maig.

És molt important tenir present que un cop feta la sol·licitud del vot per correu, ja no es pot votar personalment a la Mesa electoral.

Vot per correu elector espanyols temporalment a l’estranger.

Els electors que es trobin temporalment fora del territori nacional una vegada efectuada la convocatòria de les eleccions i que preveuen que estaran fora fins el dia de la votació, hauran de sol·licitar des de l’estranger la documentació necessària per poder votar.

La sol·licitud es pot recollir a les oficines Consulars o a traves de la web del Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación del 2 d’abril fins el 27 d’abril. L’elector tindrà que estar inscrit al registre de Matricula del Consolat com a resident. De no ser així podrà fer-ho en el mateix moment que recollir la sol·licitud.

Del 6 de maig al 14 de maig la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens enviarà a l’elector al domicili a l’estranger indicat a la sol·licitud, per correu certificat, la documentació necessària per poder votar.

Un cop rebuda la documentació, l’elector tindrà fins el 22 de maig per enviar el seu vot a la Mesa electoral, per correu certificat i urgent.

Darrera actualització: 29.05.2019 | 15:24
Darrera actualització: 29.05.2019 | 15:24