Fa anys, que des de l'Ajuntament de la Garriga s'ha fet una clara aposta per eliminar els productes químics en la gestió municipal.

Així per exemple, s’utilitzen marietes per controlar les plagues de pugó, mètodes mecànics per disminuir la població de rosegadors i pintura a l’aigua (sense dissolvents), per a la senyalització horitzontal dels carrers del municipi. A més, ja no es fan servir productes químics com el glisofat per acabar amb les males herbes, ni tampoc insecticides per combatre les plagues al verd urbà de la Garriga.

El projecte  Biocides Zero​  no només millora la qualitat ambiental de la Garriga sinó també la salut de la seva població.

El 2018 es va fer un pas més i la Garriga es va convertitr en un municipi pioner en combatre les plagues dels horts urbans amb depredors naturals.

Durant el mes de juliol, es van alliberar eriçons i es van instal·lar nius d’ocells i xots als horts de particulars del barri de Querol del municipi. D'aquesta manera es poden combatre les plagues d'insectes, cargols i llimacs, que afecten les collites, sense l’ús de productes químics.

L’eriçó, per exemple, és un mamífer insectívor molt efectiu per combatre plagues ja que es mengen centenars de llimacs i cargols cada setmana. Una espècie que fins la segona meitat del segle XX vivia a aquests espais però que l’ús de biocides havia provocat la reducció de la seva població a tot Europa.

Al setembre, octubre i desembre, es van alliberar mussols comuns, una espècie gairebé extingida al territori que es menja els ratolins, i també òlibes joves, gamarussos, xots.

El projecte La Garriga Biocides Zero va més enllà i crea una associació  win-win  ja que aconsegueix la protecció de diferents espècies d'animals amb el corresponen requilibri dels ecosistemes i alhora el control biològic de les plagues sense productes químics i per tant es millora la salut del municipi protegint a les persones a través del medi ambient.