Exercir la ciutadania des de joves

Divendres, 30 d'agost de 2019 a les 00:00

Els centres d’ensenyament secundari obligatori (ESO) de la Garriga incorporaran aquest curs -alguns per primera vegada- el Servei Comunitari: un instrument pensat perquè l’alumnat desenvolupi la competència social i ciutadana.

Amb aquest programa, es vol garantir que al llarg de la seva trajectòria escolar els i les estudiants experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, tot posant els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat i aprenent l’exercici actiu de la ciutadania. 

Aquest curs, el Servei Comunitari es durà a terme per primer cop a l’Institut Manuel Blancafort i a l’Escola Sant Lluís Gonçaga, i es repetirà a l’Institut Vil·la Romana i al SEK-Catalunya, on ja s’havia iniciat. Hi participaran alumnes de 3r o 4t d’ESO –en funció del centre- i inclourà 10 hores de formació especifica i 10 hores de servei a al comunitat (col·laboració amb entitats socials, participació en activitats culturals, implicació en projectes solidaris...). El programa pretén desenvolupar, en els nois i noies, una actitud crítica i compromesa davant de la societat.

Darrera actualització: 05.08.2019 | 15:26