La festa del Carnaval arribarà a la Garriga el 10 de febrer , amb la tradicional rua de comparses i disfresses pels carrers del poble. La rua començarà el seu recorregut des del davant del Teatre de la Garriga-El Patronat a les 17.45 hores i acabarà a la plaça de l'Església, on el jurat emetrà el seu veredicte i es donaran els premis. Així el recorregut serà: Teatre, Passeig, carrer Vinyals, carrer Banys, Figueral, carrer de Ntra. Sra. de la Salut, plaça de les Oliveres, carrer de Cardedeu, carrer de  Sant Ramon, carrer de Calàbria i plaça de l’Església.

Les bases per participar al concurs, que repartirà més de 1800 euros en premis, es poden consultar al document adjunt. Les inscripcions seran obertes fins el 2 de febrer .

Enguany hi ha diverses novetats sorgides, en part, de les valoracions que van fer arribar la ciutadania a l'Àrea de Cultura. Per exemple, s'ha avançat un quart d'hora el començament de la rua (17.45 h) i s'han creat dues noves categories. La C per a comparses de 3 a 9 persones i la D per a una disfressa individual o de parella. 

Una altra de les novetats és el canvi de dia de l'enterrament de la sardina i la crema del Rei Carnestoltes, que es farà el dimecres 14 de febrer , dimecres de cendra. L'activitat, que començarà a les 17.15 h, comptarà amb animació infantil i acabarà amb una gran foguera a la plaça del Silenci.

L'Ajuntament recomana seguir els  consells de seguretat per a les festes de carnaval del Departament d'Interior.

Per començar a preparar-lo, el dia  27 de gener tindrà lloc un taller per construir el Rei. L'activitat, que és gratuïta, es farà de 10 a 13 hores a Can Xic Corder.

Les persones que vulguin inscriure's al concurs de carrosses i comparses de Carnaval poden fer-ho omplint un formulari que estarà vàlid fins el 2 de febrer. Al fer la inscripció, els integrants de les comparses declaren el seu acord amb les Normes Generals per a participar a la Rua.