Se situen els desfibril·ladors a l'exterior dels equipaments

Última revisió 03-07-2017 12:01
21/12/2016

Aquest dies, s'estan situant a l'exterior dels equipaments municipals els desfibriladors, que fins ara estaven a l'interior. D'aquest manera es poden més a l'abast de la ciutadania.

L'actuació s'emmarca dins el projecte La Garriga, municipi cardioprotegit, que vol situar aquests aparells en equipaments municipals i punts estratègics del municipi.

Els desfibriladors són aparells d’ús públic, amb un sistema automàtic, senzill, modern i fible, que els pot fer servir qualsevol persona en qualsevol moment.

Actuar en els primers minuts d’una aturada cardiorespiratòria és fonamental, ja que les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa sense actuar. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l’ajuda d’un DEA i de persones formades, és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida.

També cal tenir en compte que les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa. A Espanya moren cada any més de 25.000 persones de mort sobtada i a Catalunya la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries sumant unes 3.700 víctimes anuals.

desfibril3·lador
desfibril3·lador