Professionals de joventut reflexionen sobre el confinament

Última revisió 22-04-2020 10:35
22/04/2020

Les tècniques de joventut  de l'Ajuntament van participar ahir al Plenari de Joventut del Consell Comarcal del Vallès Oriental (CCVO).

El Ple es va celebrar telemàticament i va reflexionar sobre com la situació extraordinària actual, i la seva incertesa, repercuteix en la feina dels serveis de joventut.

El personal tècnic que hi participava - que treballa en ajuntaments i també al CCVO-  va coincidir en la necessitat d’adaptar-se a la nova situació i a les noves maneres de treballar per relacionar-se amb joves de la comarca. 

També van explicar que el treball a  distància afecta el vincle i la relació amb el jovent, especialment pel que fa a la proximitat que s’aconseguia per via presencial, sobretot amb les persones  més desafavorides o amb menys habilitats comunicatives.

El grup  destaca la feina que s’està desenvolupant amb l’elaboració i difusió de materials de comunicació a través de les xarxes socials, però troba a faltar conèixer l'impacte real d'aquesta difusió en les persones joves.

Altres preocupacions comunes van ser les activitats d'estiu, com els casals, els campaments o les festes majors, que presenten encara molts interrogants.

Finalment, cada professional va compartir les inciatives que s'estan duent a terme al seu municipi en matèria de joventut. En el cas de la Garriga, les tècniques van parlar de la xarxa de voluntariat creada per oferir cangurs i encàrrecs de primera necessitat. També van comprartir el projecte JovesInDaJaus, la programació especial que duen a terme a través d'Intagram Live juntament amb l'Amtella i Figaró. 
 

El plenari es va fer de manera telemàtica.
El plenari es va fer de manera telemàtica.

Et pot interessar