Música de tot tipus durant el mes de juliol

Última revisió 01-07-2014 11:29
01/07/2014

Durant les setmanes prèvies a la Festa Major, la música pren protagonisme a l’agenda garriguenca.
Per una banda hi ha el cicle de concerts de Divendres a la Fresca. Tres entitats juvenils organitzaran cada divendres a l’Auditori una sessió. La Bordalla farà la del 4 de juliol, Mexcla’t la del dia 11 i Amics del Soroll la del 25.

Per altra banda hi ha el cicle dels “Puntets dels dimecres” organitzats per l’Aula de Música Moderna i Tradicional de la FUMH. El cicle ha programat, els dimecres del 2 al 30 de juliol, circ, poesia, dansa contemporània, teatre i màgia. Tots els espectacles exceptuant el del 16 de juliol tenen entrada inversa. És a dir, el preu el posa l’espectador tenint en compte les seves possibilitats i el què li ha semblat l’espectacle.

A més, el dia 4 hi ha el tradicional concert d’estiu de l’escolania. Sota el títol de "La divertida història de la música", la formació proposa un viatge per les diferents etapes històriques de la música.

Una altra de les propostes d’aquest mes, és la del Cicle de Cinema Solidari, que organitza l’Ajuntament i Consell Municipal de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat. Faran una doble sessió de música i cinema, el proper 5 de juliol a la Torre del Fanal, amb Rosa Sánchez i Héctor Serrano, que cantaran músiques tradicionals de Centreamèrica i Sudamèrica de Son Jorocho, Chavela Vargas, Víctor Jara i Violeta Parra; i la projecció de la pel·lícula d’Icíar Bollaín "También la Lluvia. El film explica una història ambientada a Cochabamba (Bolívia) durant la Guerra Boliviana del Agua.

Un altre dels plats forts de l’agenda de juliol és el concert commemoratiu del 40 aniversari de la Coral Ariadna, amb la participació dels cantaires que es van afegir a la crida per participar al projecte, i el Cor Americantus. Es farà el proper 12 de juliol al Teatre de la Garriga i comptarà amb un programa molt especial. Es cantarà el Glòria RV 589 en Re M de Vivaldi per a solistes, cor i orquestra i la Missa en Do M "de la Coronació" de Mozart
per a solistes, cor i orquestra.