L'Ajuntament estudia com ampliar les terrasses dels establiments

Última revisió 21-05-2020 11:19
20/05/2020

La mesura s'acompanya de la creació de més espai per a vianants i de diverses millores en la mobilitat del municipi.

A partir de visites personalitzades als diversos establiments del poble,  l’Ajuntament treballa per conèixer de primera mà quines són les seves necessitats per a la reobertura prevista per a la fase 1, en què només se’ls permetrà oferir servei amb taules ocupant la via pública.

Arran d’aquestes trobades s'establirà una solució adaptada per a cada tipologia d'establiment. No s’ha fixat un criteri únic, però es definirà un nombre màxim de taules per a cada establiment, tant per als que es troben en una plaça o carrer ampli, com per als que només poden situar-se en espais de pas o d'aparcament de cotxes.

La ubicació d'aquestes terrasses s’establirà sempre garantint la circulació de vianants, l'accés als habitatges, i la mobilitat de les persones amb la màxima seguretat. La mesura vol ajudar bars i restaurants a recuperar la normalitat un cop comenci la fase 1 de desconfinament.

Algunes de les solucions adoptades comportaran canvis en la mobilitat i en la l'adequació de la via pública. Es treballarà sempre prioritzant les persones vianants davant dels cotxes i l'ús de l'espai públic com un espai de lleure i convivència per a tothom.

Més espai per a vianants

Les mesures de desconfinament i la necessitat de trobar nous espais a la via pública per a les persones i per a la restauració han fet que s'avancés en  algunes propostes de millora de la mobilitat que l’equip de govern tenia previst implementar aquesta legislatura.

Algunes d'aquestes mesures s'han començat de manera provisional i poc a poc s'aniran implementant, millorant i es consolidaran de manera definitiva.

Entre aquestes mesures, hi destaquen les actuacions a:

  •  El Passeig: s’ha donat continuïtat a tots els trams de la via, evitant que els cotxes el creuin transversalment excepte pels dos carrers més amples: el c. Vinyals i el c. Guifré. Així s’ha materialitzat una antiga reivindicació de d'ampliació d'aquest pulmó verd al centre del poble.
  • Carrer Calàbria (a l’alçada del carrer Bonaire): s’hi eixamplen les voreres i es guanya espai als cotxes per a les persones, per donar continuïtat de pas entre el Forn del Sol i la Font de Can Santa Digna. Aquesta mesura s’acompanyarà d'un tancament parcial del pas de vehicles pel carrer Calàbria a partir del carrer Sant Ramon.
  • Carrer Banys (a l’alçada de la crta. Ametlla) i alguns trams de la Carretera Nova: S’han guanyat metres de vorera, fent desaparèixer alguns trams d'aparcament que restaven espai per a les persones. S’ha avançat, així, en la pacificació d'aquests carrers.

Ampliació de terrasses.
Ampliació de terrasses.