La Diputació facilita l'obtenció de crèdit a la Garriga per valor d'un milió d'euros

Última revisió 24-10-2019 12:06
24/10/2019

Es tracta de dues línies de crèdit subvencionat per a inversions al poble, el Programa de Crèdit Local i la Caixa de Crèdit Local.

El préstec de 736.062€ s’ha fet a través del Programa de Crèdit Local de la Diputació, pensat per reduir els costos financers als municipis per a noves inversions, i que consisteix en la concessió del crèdit a un interès molt baix.

Entre altres inversions municipals, aquest crèdit es destinarà a enllumenat, clavegueram, manteniment de la via pública, el Teatre de la Garriga – El Patronat, el Casal de Joves, la consolidació de l’entrada del refugi de l’estació i el fons documental de la Biblioteca Núria Albó.

D’altra banda, l’Ajuntament ha estat adjudicatària d’un crèdit de 175.000 euros, també de la Diputació, en aquest cas en el marc de la seva Caixa de Crèdit Local: un programa de subvenció dels interessos per als crèdits atorgats. A la Garriga, els interessos subvencionats arribaran, aproximadament, als 21.000 euros.  El programa de crèdit consta de quatre partides diferenciades: una de 75.000 euros, que servirà per a actuacions de manteniment de les escoles del poble; una de 45.000 euros, que es destinarà a millores de seguretat viària; una de 40.500 euros, que serà per a millores de funcionament del sistema informàtic del consistori, i un de 14.500 euros, amb què es renovarà i reorganitzarà el magatzem de la Unitat Operativa de Serveis (UOS) de l’Ajuntament.